ABOUT

ESP | ENG
Ballarina, improvisadora, professora i practicant de meditació de Barcelona. Formada en dansa contemporània i especialitzada en improvisació amb Beca AECID (Israel, 2008). Des de llavors està compromesa profundament amb aquesta disciplina com a base del seu treball de cos i moviment. Amplia la seva formació amb mestres com Lisa Nelson, Steve Paxton, Julyen Hamilton, Mal Pelo, Steve Clorfeine, entre altres. Influenciada pel Body Weather (Andrés Corchero i Frank van de Ven), Bio Voz (Víctor Turull) i la pràctica de la meditació (tradició Shambhala del Budisme Tibetà).

Com a ballarina actua amb les seves creacions i col·labora amb artistes d’altres disciplines des del 2005. Crea els solos A Glops (2010), Fragments de cos (2012) i The Unfinished Solo (2016), dirigeix el duo Taking a walk (2014) amb Guy Leon i 3 peces grupals amb Los3nombresdeungato (2012-14). Está interessada en la col·laboració com a pràctica de treballar junts, des d'on ha creat varies plataformes i projectes. Actualment balla al col·lectiu Societat Alaka i dirigeix el CIM, Cicle Improvisació en Moviment.

Ensenya a nivell nacional i internacional des de fa uns 10 anys. Actualment imparteix composició instantània, entrenament body weather, moviment contemplatiu i Dharma/Shambhala Art. L'essència de la seva pedagogia és la creativitat com a capacitat inherent en tot ésser humà, i creu que connectar amb la saviesa del cos beneficia la societat. Professora a la Universitat de Barcelona (UB) i al Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat (AMB).


"La seva necessitat de moviment la porta a trencar formes establertes, rebutjar coreografies tancades i explorar la improvisació des del punt més intern dels seus sentits, meditant" (Barbara Raubert, Time Out Barcelona)


CURRICULUM VITAE

FORMACIÓ:

2010-ara. Meditació a la tradició Shambhala del Budisme Tibetà i estudiant del Sakyong Mipham Rinpoche. Ha sigut formada com a Guia de Meditació (2015) i Professora Art Shambhala (2018). Des del 2010 incorpora un enfoc contemplatiu a la seva pràctica en dansa improvisació, i és influenciada pels treballs de mestres experimentats d'aquest llinatge com Steve Clorfeine (material de la Barbara Dilley en Contemplative Dance Practice) i Arawana Hayashi (Social Presencing Theatre) desenvolupa la seva ofrena de Moviment Contemplatiu.
2008-ara. Formació complementària en Dansa i Improvisació amb mestres com: Lisa Nelson & Steve Paxton, Scott Smith, cía. Mal Pelo, Julyen Hamilton, Carme Torrent, Stephanie Maher & Kathleen Hermesdorf, Tal Avni, Ilanit Tadmor, Joan Jonas.
Formació intenssiva en les tècniques: Gaga amb cia. Batsheva (Ohad Naharin / Israel), BodyWeather amb cia. Raravis (Andrés Corchero i Rosa Muñoz) i Frank van de Ven, BioVoz amb Víctor Turull.
2008-2009. Máster "Contemporary Arts Practice & Dissemination" (MACAPD) a L'animal a l'esquena, Universitat de Girona (UdG) i UNESCO.
2007-2008. Laboratori "Improvisational Performance Art" a Artness (Israel), amb Beca AECID.
2005-2007. Dansa Contemporània a AREA, Barcelona.
2004-2005. Dansa Contemporània a l'Institut del Teatre (IT), Vic. 
2001-2004. Biologia a la Universitat de Barcelona (UB). 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL COM A BALLARINA:

2012-ara. Com a directora:
- Taking a walk (2014) duo amb el ballarí Guy Leon.
- "Du bist dran" (2014) amb Los 3 nombres de un gato Co.
- "Fuera de lugar" (2013) amb Los 3 nombres de un gato Co.
- "Los 3..." (2012) amb Los 3 nombres de un gato Co.
2010-ara. Solos:
- The Unfinished Solo (2016)
- Fragments de cos (2012)
- A Glops (2010)
2008-ara. Com a ballarina per a diferents coreògrafs:
- Cuerpo Transitorio co. "Mujer Manus Factura" (2012).
- Raravis co. (Andrés Corchero & Rosa Muñoz) "Spring Landscape" (2011).
- Sabine Zahn & Jan Mech "PLAY>>3" (Fabrik Potsdam-Berlin, 2008).
2005-ara. En col·laboració:
- Societat Alaka (amb les ballarines Maria Mora, Majo Villafaina i Melissa Scioscia).
- Col·lectiu 43:43 (amb els músics Adriano Galante i Marcel·lí Bayer).
- Amb artistes de diferents disciplines: ballarins (Guy Leon, Sabine Zahn, Ronnie Waldmann, Steve Clorfeine, Álvaro Prats, Marta Hervas, Linn Johanson), músics (Nathalie Huber, Míriam Fèlix, Pablo Selnik, Ariel Zutel, Roser Negro), fotògrafs (Ronen Hirsh, Andrés Sunyer, Oriol Segon, Sergi Periche, Judit Rodríguez), poetes (Santiago Mora Soteras, Laia Noguera i Clofent), i la video artista
Ariadna Pujol.

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL COM A PROFESSORA:

 
2018-ara. Actualment imparteix Shambhala Art, una formació que integra meditació i procés creatiu com a camí per experimentar "art a la vida quotidiana".
2016-ara. Grup de Moviment +55 (Universitat de Barcelona). Comença a impartir Moviment Contemplatiu, un enfoc contemplatiu de la pràctica en Dansa Improvisació que integra la meditació.
2014-2016. Salut en Moviment (Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Medi Ambient).
2010-ara. Imparteix classes regulars i tallers per adults de Dansa Improvisació/Composició Instantània i Entrenament Body Weather a importants centres i festivals de Catalunya (AREA, TragantDansa, Centre Cívic Barceloneta, Marabal, Escola Municipal de Dansa de Celrà, Territori en Dansa Festival, nunArt, La Tregua), a nivell nacional (Madrid, Càceres, Huesca) i internacional (Germany, Israel).
2005-2010. Moviment creatiu a nen/es de 3 a 6 anys (Ubae).

PROJECTES D'INVESTIGACIÓ:
 

2011-ara. improLab: Plataforma des de la qual articula diferents projectes i activitats que promouen la pràctica, la investigació, la creació i la reflexió de la dansa improvisació a Barcelona.
2010. Laboratoris d'investigació interdisciplinar com artista convidada: "2n Fòrum de les experiències" (La Caldera, Barcelona), "La Paraula Aguda" (Cal Gras, Avinyó).
2009-2012. BodyWalks: Projecte d'investigació, creació i pensament entorn al cos en el territori; dins del context del primer any del Màster "Contemporary Arts Practice & Dissemination" que cursa a L'animal a l'esquena/UdG. Fins el 2012 el segueix desenvolupant junt amb el ballarí Guy Leon, amb el qual realitzen residències artístiques, performances site-specific i caminades a contextos artístics molt variats.
2008-2010. CUE Barcelona: Projecte artístic internacional que crea espai per la improvisació interdisciplinar. Aquest projecte li permet seguir explorant l'art de la improvisació junt amb artistes d'altres disciplines en diferents espais de Barcelona, així com realitzar vàries intervencions a l'espai públic: urbà i natural.

GESTIÓ CULTURAL:

2014-ara. CIM, Cicle Improvisació en Moviment: Directora del Festival, amb la col·laboració del Centre Cívic Barceloneta, Antic Teatre i La Caldera.
2011-2012. AREA, Espai de Dansa i Creació: Treball d'oficina a Escola de Dansa, rebent subvencions públiques.
2010. DiàlACTS Festival: Co-directora del Festival, amb la col·laboració del Teatre Can Felipa i La Caldera.