Meditació, dansa improvisació i dharma art a la Natura (Montseny) amb Helena Pellisé


Dates: dissabtes 28 de març, 25 d'abril i 23 de maig.
Horari: d'11 a 19h, amb pausa per dinar. Es pot portar el menjar o anar al bar del poble.
Diumenges (opcional): caminada amb treball de cos a la natura durant el matí i participació gratuita a la jam de dansa improvisació al vespre de 18 a 21h.
Lloc: Tot Dansa (Sta. Maria de Palautordera). Podem organitzar cotxes per recollir-vos a l'estació!
Preu: 120€ cicle sencer / 50€ taller. Es pot realitzar el cicle sencer o tallers solts.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


La motivació d'aquest cicle és la creació d'un espai formatiu on aprofundir a la pràctica de Moviment Contemplatiu, dirigit per Helena Pellisé. Es tracta d'un cicle format per tres tallers intensius en dissabte, amb sessions pràctiques i de llarga durada durant tres mesos consecutius, per a poder integrar el material rebut de manera progressiva.


De la combinació de les disciplines amb les que treballo, la Dansa Improvisació, la Meditació i el Dharma Art en sorgeix la pràctica contemplativa de Moviment Contemplatiu, que es basa en els principis naturals de la Tríada Cel-Terra-Humanitat o Espai-Forma-Energia. Cada taller té una temàtica diferent relacionada amb cadascun dels principis de la Tríada, a partir del qual aprofundirem en la pràctica de Moviment Contemplatiu, fent servir el cos com a medi d'expressió creativa i l'aplicarem al moviment i a la composició grupal en dansa.


Tres dies de pràctica intensiva per a contactar amb la nostra CREATIVITAT a través de la integració del cos (moviment) i la ment (meditació). Un espai-temps per sentir, potenciar la nostra presència autèntica, confiar en el aquí i ara i encarnar plenament la nostra dansa a través del joc (improvisació). Tot i que els 3 tallers tenen un ordre i són progressius, es pot realitzar el cicle sencer o tallers solts. Obert a tothom!


TALLERS:
  • Taller I: Dissabte 28 de març "CEL / L'espai en el cos"
  • Taller II: Dissabte 25 d'abril "TERRA / La forma entre els cossos"
  • Taller III: Dissabte 23 de maig "HUMANITAT / L'energia en la dansa"


PROGRAMA DISSABTES:
11 - 12.30h: Entrenament Body Weather
12.30 - 14h: Moviment Contemplatiu I (sessió a l'estudi)
>> dinar <<
16 - 17.30h: Moviment Contemplatiu II (sessió a la natura)
17.30 - 19h: Laboratori de creació en Dansa Improvisació

Dinar: de 14 a 16h tindrem temps per dinar. Podem portar-nos el nostre menjar o anar a la plaça del poble a menjar en algun bar. Tindrem l'espai disponible per descansar també durant aquest temps.
Diumenges (opcional): caminada amb treball de cos a la natura durant el matí i participació gratuita a la jam de dansa improvisació al vespre de 18 a 21h. Segons el temps i la disponibilitat del grup.


PREU: 120€ cicle sencer / 50€ taller
*Tot i que els 3 tallers tenen un ordre i són progressius, es pot realitzar el cicle sencer o tallers solts.
*IMPORTANT!! M'agradaria que els diners no fossin el motiu pel qual no hi participes. Així que si tens ganes però l'economia justa, en podem parlar i arribar a un acord on tothom quedi content!
*Places limitades (12 persones), per ordre d'inscripció.


LLOC: TotDansa
Passeig de l'Estaut 8. Sta. Maria de Palautordera (Montseny).
*Transport: per aquelles persones que vingueu amb tren (R2 Palautordera) podem organitzar cotxes per anar-vos a recollir a l'estació! Només cal que ho mencioneu al fer la inscripció.


INSCRIPCIONS I CONTACTE: helenapellise1@gmail.com (Helena)
Qualsevol dubte, pregunta o suggeriment em pots contactar per mail o al mòvil 687381116, gràcies!. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


TEMÀTICA DE CADA TALLER:

  • Taller I: Dissabte 28 de març "CEL / L'espai en el cos"

En aquest intensiu ens introduirem a la tècnica de meditació formal (sentada i caminada) que utilitzarem per a practicar junts, i que ens portará cap a la meditació en acció a través de dinàmiques de moviment relacionades amb la nostra respiració i la consciència de l'espai. Contactarem d'aquesta manera amb un cos sensible que sent desde dins cap enfora. Aquest espai intern i primordial serà d'es d'on la inspiració sorgirà. En aquest primer taller ens centrarem en la presència individual i en com obrir-nos i desenvolupar la nostra dansa en el aquí i ara connectant-nos amb la nostra creativitat inherent. Introduirem un rol important dins aquest treball que és el de 'testimoni' o observador, com a element imprescindible per a què aquesta presència individual es faci visible i sigui apreciada. Ens introduirem a una dinàmica grupal respectuosa i detallada on poder crear un espai cuidat i protegit, i on pugui aparèixer una experiència sagrada i col·lectiva.

A nivell físic, explorarem l'element espai a través de pautes de moviment. Aprendrem a observar, reconèixer i compartir els diferents espais estant presents amb el nostre cos en l'aquí. Prendrem consciència de la influència que té l'espai en nosaltres i amb això crearem noves maneres de moure'ns en ell. Crearem petites danses en format 'solo' on podrem posar en pràctica totes les eines treballades, a mode de recull de tota la jornada, i d'exemples pràctics que obrin reflexions i que generin el pont des de l'estudi a la nostra vida quotidiana.


  • Taller II: Dissabte 25 d'abril "TERRA / La forma entre els cossos"

Per a què la forma aparegui necessita d'espai. En aquest taller ens centrarem en aquesta relació i en les dinàmiques que es generen entre aquests dos elements. L'element forma o terra dóna suport a l'element espai o cel i es crea de manera natural un relació directa, sense que hi hagi una intencionalitat més que la de compartir un mateix espai. L'enfoc d'aquest taller serà cap a com ens volem compartir sense oblidar-nos de nosaltres. Com acompanyar-nos sense perdre'ns pel camí. Com confiar en què la terra sempre hi és, sigui o no visible a l'ull, sempre és sentida i present. Quins són els meus patrons o tendències relacionals i com puc jugar-les per a què de manera natural es desenvolupin cap a noves maneres més lleugeres i fresques on el joc pugui començar a aparèixer.

A nivell físic i de composició, explorarem l'element temps en el cos. El temps en moviment és ritme. En aquest intensiu posarem gran atenció al silenci-pausa per a treballar la musicalitat de la nostra dansa. La pràctica d'escoltar el nostre ritme ens ajuda a prendre consciència de quan estem presents en l'ara. Dirigirem i serem dirigits en petites danses en format 'duo' com a recull de tota la jornada. Obrirem un espai de reflexió que generi ponts entre l'experiència viscuda a l'estudi i la nostra vida quotidiana.  • Taller III: Dissabte 23 de maig "HUMANITAT / L'energia en la dansa"

En aquest taller ens endinsarem en el joc que es crea de manera natural quan entra el tercer element energia. Aquest element és el que fa ballar el cel i la terra i els uneix. L'exploració física que obre aquest taller va del cos a la dansa. En aquest intensiu explorarem la fisicalitat del nostre cos a través de qualitats de moviment. Potenciarem les particularitats de cadascú, gaudirem de la nostra dansa. Estant en l'aquí i ara amb el nostre cos físic, estem presents. Treballarem en grup composicions, creant relacions entre els tres elements bàsics: espai-forma-energia; i com depenent de l'energia que s'utilitzi es genera un joc o un altre.

Co-crearem petites danses en format 'trio' o grupals, on haurem de col.laborar com a grup per a crear una estructura que reculli les eines treballades durant tota la jornada i que alhora tothom estigui satisfet. Utilitzarem el procés de creació com exemples de reflexió grupal que ens informin de com aplicar de manera beneficiosa aquest tres principis a diferents camps de la nostra vida quotidiana: feina, casa, relacions.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Helena Pellisé és corèografa, ballarina i professora autoritzada de Dharma Art. Formada en dansa contemporània a Barcelona i especialitzada en improvisació a Israel amb Beca AECID (07-08). Segueix formant-se amb mestres internacionals. Actúa i imparteix cursos a nivell nacional i internacional des de fa més de deu anys. Des del 2010 practica i estudia meditació dins la tradició Shambhala de budisme tibetà. Aquesta visió influeix a la comprensió de la seva pràctica en dansa improvisació, des de llavors incorporant un enfoc contemplatiu a la seva ofrena de Moviment Contemplatiu, pràctica per a despertar la creativitat i la comunicació inherents a tots els éssers humans.