# DANSA IMPROVISACIÓ

ESP | ENG
Laboratori de Dansa Improvisació per a desenvolupar la presència del cos a través de la poètica del moviment.  

Focus del taller:
> Potenciar la creativitat individual i col·lectiva amb la finalitat de trobar recursos personals i eines de creació. 
> Explorar la fisicalitat del nostre cos a través de les qualitats de moviment per descobrir les particularitats de cadascú i gaudir de la nostra dansa.


Metodologia: 
Es comença per un escalfament on es sincronitza cos-ment per a arribar a un estat disponible des d'on podem iniciar la nostra dansa. Es treballen progressivament els tres elements bàsics de composició instantània: espai-temps-cos, així com la relació entre ells. Posarem èmfasi a l’espai escènic per treballar en grup i individualment la composició i les seves dinàmiques. Aprendrem a moure’ns en el “no saber”, a reconèixer el caràcter de l’escena, a sostenir per a desenvolupar la nostra intenció i a observar i ser observats.

> L'espai en el cos: Exploració de l'element espai a través de pautes de moviment. Aprendrem a observar, reconèixer i compartir els diferents espais estant presents amb el nostre cos en el “aquí”. Prendrem consciència de la influència que té l'espai en nosaltres i amb això crearem noves maneres de moure'ns en ell. Posarem èmfasi en l'espai escènic per treballar en grup la composició espaial i les seves dinàmiques.

> El temps en el cos: La composició en el cos en moviment és temps. El temps en moviment és ritme. En aquest intensiu explorarem la composició instantània a través de l'element temps, les dinàmiques temporals i les seves variants. Posarem gran atenció al silenci-pausa per treballar el ritme del nostre moviment. La pràctica d'escoltar el nostre temps ens ajuda a prendre consciència de quan estem presents en el "ara".

> Del cos a la dansa: En aquest intensiu explorarem la fisicalitat del nostre cos a través de les qualitats de moviment. Potenciarem les particularitats de cadascú, gaudirem de la nostra dansa. Estant en el "aquí i ara" amb el nostre cos físic, estem presents. Treballarem individualment i en grup la composició instantània i reconeixent el caràcter de cada escena creant relacions entre els tres elements bàsics a escena: espai-temps-cos.
 


Dirigit a:
Qualsevol persona interessada en explorar la seva fisicalitat a través de la improvisació com a eina tant d’expressió creativa com de millora personal i corporal, amb o sense experiència. 


Helena Pellisé:
Ballarina, improvisadora, professora i practicant de meditació de Barcelona. Formada en dansa contemporània i especialitzada en improvisació amb Beca AECID (Israel, 2008). Des de llavors está compromesa profundament amb aquesta disciplina com a base del seu treball de cos i moviment. Com a ballarina actúa amb les seves creacions i col·labora amb artistes d'altres disciplines des del 2005. Actualment balla al col·lectiu Societat Alaka i dirigeix el CIM, Cicle Improvisació en Moviment. Ensenya a nivell nacional i internacional desde fa 10 anys. Professora a la Universitat de l'Experiència (UB). www.helenapellise.com
 


Aneu a CALENDAR per veure les properes activitats i CONTACT per subscriure's al seu butlletí.