[RETIR 2021]

MOVIMENT CONTEMPLATIU: Cel-Terra-Humanitat                                                    [English] [Español]

Del 30 de juliol a l'1 d'agost, amb Helena Pellisé

 


Estiu 2021: Residencial en plena Natura
 

'Una experiència vivencial en grup i en plena natura on integrarem la Dansa, la Meditació i el Dharma Art, per fer una immersió de Moviment Contemplatiu basada en els principis de la tríada: Cel-Terra-Humanitat.'
 
 • Cos / Dansa / Moviment
 • Meditació i Dharma Art
 • Contacte i treball a la Natura
 • Convivència i compartir en grup
 • Tranquil·litat i alimentació sanaRetir de Moviment Contemplatiu de cap de setmana en plena natura dirigit per Helena Pellisé. Tres dies d'immersió a aquesta metodologia amb sessions pràctiques de llarga durada per a contactar amb la nostra creativitat, potenciar la nostra presència autèntica, confiar en el aquí i ara sostenint el 'no saber', i encarnar plenament la nostra dansa a través del joc de la improvisació.

Els 3 eixos principals d'aquest treball són la Meditació, la Dansa Improvisació i les ensenyances del Dharma Art. Durant el retir ens endinsarem de manera progressiva a les 3 temàtiques relacionades amb cadascun dels principis de la tríada Cel-Terra-Humanitat. En aquesta segona edició incorporem una sessió més de treball, diumenge a la tarda, destinada a fer una bona integració del material portant-ho cap a la creació grupal!

El medi d'expressió és sempre el cos i l'aplicarem al moviment i a la composició grupal en dansa, per anar prenent consciència i presència. Les sessions es faràn tant en sala com a la natura, treballs que es complementaràn. 

Obert a tothom, amb i sense experiència. En aquest retir es busca i es potencia la riquesa que es crea en els grups mixtes i variats!

 


CONTINGUT DEL PROGRAMA:

 • Els 3 eixos del treball de Moviment Contemplatiu: Meditació, Dansa Improvisació i Dharma Art. Per a saber més sobre aquesta metodologia pots consultar aquí.
 • La temàtica del programa per aquest retir són els principis naturals de la tríada Cel-Terra-Humanitat del Dharma Art. Són aplicats al treball de cos i moviment a través de 3 temàtiques que desenvoluparem de manera progressiva durant els 3 dies del Retir:
 1. Cel: "L'Espai en el cos". Cos mental (meditació). Quietud.
 2. Terra: "La Forma entre els cossos". Cos físic (dansa). Moviment.
 3. Humanitat: "La Energia de la dansa". Cos emocional (dharma art). Joc.
 • Treball de cos i moviment a sala i a la natura, individual i en grup. En aquesta ocasió s'inclou una sessió més per a poder fer una integració del material a través de la creació grupal.


ARRIBADA, SORTIDA I HORARI:
 
L'arribada será divendres 30 de juliol a les 17h. Les inscripcions es farán al arribar a la casa rural abans d'instalar-se. El divendres obrirem el retir amb un cercle de benvinguda a les 18.30h i seguirem amb la primera sessió de 19 a 20.30h, abans del sopar. El dissabte 31 tindrem quatre sessions en total, algunes seràn a la sala i altres fora a la natura, depenent del temps que faci. Farem dues sessions completes de meditació per obrir i tancar el dia. El diumenge 1 d'agost obrirem el dia amb meditació i gaudirem de tres sessions, dues en el bloc del matí. I la última després de dinar, acabant la sessió amb el cercle de tancament del retir. Les sortides es farán a partir de les 19h.

 
DIVENDRES 30 juliol:                                   DISSABTE 31 juliol:                                      DIUMENGE 1 agost:
 
 
                                                          8.30 - 9h: Meditació                             8.30 - 9h: Meditació
                                                          9 - 10.30h: Esmorzar i temps lliure           9 - 10.30h: Esmorzar i temps lliure
                                                          10.30 - 12h: SESSIÓ II                         10.30 - 12h: SESSIÓ VI
                                                          12 - 12.30h: Descans                             12 - 12.30h: Descans
                                                          12.30 - 14h: SESSIÓ III                             12.30 - 14h: SESSIÓ VII
                                                          14 - 17h: Dinar i temps lliure                   14 - 17h: Dinar i temps lliure
17 - 18.30h: Arribada                                    17 - 18.30h: SESSIÓ IV                               17 - 18.30h: SESSIÓ VIII
18.30 - 19h: Cercle d'arribada                      18.30 - 19h: Descans                             18.30 - 19h: Cercle de tancament
19 - 20.30h: SESSIÓ I                                 19 - 20.30h: SESSIÓ V                                19h: Sortida
20.30 - 21h: Meditació                               20.30 - 21h: Meditació                     
21 - 22h: Sopar i temps lliure                  21 - 22h: Sopar i temps lliure
                                                         [22h: JAM dansa improvisació]
 
 
 
 
 
 
ALLOTJAMENT I MENJAR:
 
Mas Can Puig és una masia de turisme rural originaria del segle XIV situada a la Vall de Fuirosos (Parc Natural del Montnegre) en un entorn tranquil i molt poc concorregut. És un espai completament equipat per a realitzar retirs en plena natura a les faldes del Montseny i a 50 minuts de Barcelona. La casa és autosuficient i sostenible que funciona amb plaques solars. Un lloc cuidat i molt acollidor amb 7 habitacions, totes amb bany complet i llits individuals (de 2, 3 i 4). Té de 2 zones de descans interiors amb sofàs, menjador i cuina professional, una magnífica sala de 75m2 completament equipada per a treballar amb el cos, així com terreny exterior amb piscina i bosc per a ballar a la natura. Mas Can Puig está harmonitzada segons el Feng Shui tradicional. Durant aquesta estada gaudirem d'un menú vegetarià i entre hores tindrem fruita, galetes, café i infusions. Més informació: www.mascanpuig.com


PREU: 290€ / 270€ (si es fa la reserva abans del 25 de juny).
Inclou el taller de Moviment Contemplatiu repartit en 8 sessions (total de 12 hores), l'allotjament de 3 dies dies i 2 nits amb pensió completa i menú vegeterià, des del divendres 30 de juliol per la tarda fins diumenge 1 d'agost per la tarda. Opció d'habitació individual amb un suplement de 40€. Places limitades, per ordre d'inscripció.


INSCRIPCIONS I CONTACTE: helenapellise1@gmail.com
* Reserva: ingrés de 100€ (en cas de cancel·lació no es torna). Els diners restantes es pagarán en efectiu el primer dia a l'arribada. IMPORTANT: Si algú necessita fragmentar el pagament de la reserva dieu-m’ho i ho concretem, que aquest no sigui el motiu, gràcies!
* Transport: A la masia només es pot arribar amb cotxe. Mencioneu al fer la inscripció amb quin transport vindreu, cotxe o tren. Organitzarem cotxes que vagin des de l'estació de tren de Sant Celoni fins a la masia, a 15km.
* Dietes: Menú vegeterià. Mencioneu si teniu alguna dieta especial o qualsevol particularitat que creieu important saber amb antel·lació.
* Material que cal portar: L'espai disposa de tot el material necessari per a fer les sessions. Podeu portar llibreta i boli. Roba còmode per treballar el cos en moviment i asseguts, sabates per caminar a la natura. A les habitacions tindrem tovalloles grans per la dutxa, llençols i edredons. Cal portar només la tovalloleta petita per les mans i cara. Banyador i crema de sol.
* Idioma/ Language: Se pueden ofrecer las sessiones en castellano si fuera necesario. English translation may be available if needed.


El Retir està facilitat per Helena Pellisé, ballarina professional, practicant de meditació des del 2010 i professora autoritzada de Dharma Art. Creadora de la metodologia Moviment Contemplatiu, on integra aquestes tres disciplines, accessible a tothom, amb i sense experiència, per a contactar amb una presència autèntica connectada al cor. Actúa i imparteix cursos a nivell nacional i internacional des de fa quinze anys. Viu al Montseny. Si vols saber més sobre ella i la seva trajectòria pots consultar la bio

Qualsevol pregunta o aclaració sobre el Retir de Moviment Contemplatiu (estiu 2021) em podeu contactar per mail a helenapellise1@gmail.com, gràcies.